مقالات و مطالب در مورد ISO ، CE ، IMS و استانداردهای ملی و بین المللی
-
پنج شنبه, فروردين 29 1398
-
بازدید: 7477

گواهینامه SFBB
SFBB چیست؟ اصطلاحا SFBB غذای امن تر، کسب و کار بهتر بابت غذا (Safer Food, Better Business) میباشد.SFBB بسته مدیریت ایمنی مواد غذایی میباشد جهت کمک رستوران ها، کافی شاپ ها، فست فودها و سایر شرکت های پذیرایی غذاکه خواستار مطابقت بامقررات بهداشت مواد غذایی میباشند. موارد استفاده SFBB چیست؟ بطور خلاصه موارد استفاده SFBB غذای امن تر، کسب و کار بهتر برای خرده فروشان ، غذای امن تر، کسب و کار بهتر برای کودکستان، غذای سالم تر، مکمل کسب و کار بهتر برای مراکز مراقبت های مسکونی، غذای امن تر، کسب و کار بهتر برای غذاهای هندی، غذای امن تر، کسب و کار بهتر برای غذاهای چینی ، غذای امن تر، کسب و کار بهتر در چین، مواد غذایی امن تر، منابع آموزشی بهتر برای کالج ها.
گواهی SFBB یک استاندارد ساده و فراگیر برای ایمنی و سلامت مواد غذایی میباشدکه اطمینان میدهدبه مصرف کنندگان غذای مصرفی سالم میباشد وهیچ عامل باعث بخطر افتادن سلامت وی ازراه مواد غذایی مصرف شده وجود ندارد. اجرای استاندارد SFBB ،واحد شما را به عنوان یک واحد پایبند اصول ایمنی غذا و دارای مسوولیت اجتماعی معرفی می نماید . طبیعی است استاندارد SFBB ،اعتبار تجارت و فروش مطمئنی را بدنبال خواهد داشت.
گواهینامه SFBB وویژگیهای مهم استاندارد SFBB : ساده و برای همه با حداقل آموزش ها قابل فهم است. نیاز به پرداخت هزینه های سنگین برای اجرای شرایط بهداشتی ندارد یا به عبارتی دیگر حداقل شرایط را می پذیرد . سریع اجرا می شود و به سرعت قابل استفاده است. مدت زمان مشاوره و آموزش آن بین 4 تا حداکثر 6 روز کاری است . نیازبه مستندسازی ، تایپ و تکثیر مدارک و فرم ها ندارد. قابلیت ممیزی و ارزیابی به صورت داخلی توسط مرجع اروپایی –SFBB انگلستان- را دارد. هزینه های مشاوره و صدور گواهینامه آن ، پایین و ناچیز است. استاندارد SFBB قابلیت ثبت به صورت داخلی –Home Certification- دارد.
استاندارد SFBB واصول پنجگانه: جلوگیری از آلودگی متقاطع Cross Contamination ، شستشو و ضدعفونی اثربخش Cleaning ، نحوه سردکردن مناسب مواد غذایی Chilling ، پختن و گرم کردن صحیح Cooking ، مدیریت Management .
مزایای استاندارد SFBB : نیاز به پرداخت هزینه های سنگین برای اجرای شرایط بهداشتی ندارد یا به عبارتی دیگر حداقل شرایط را می پذیرد .سریع اجرا می شود و به سرعت قابل استفاده است .نیازی به مستندسازی ، تایپ و تکثیر مدارک و فرم ها ندارد.
مزیت استاندارد SFBB درمقایسه بادو استاندارد ISO22000 و HACCP اینست؛ استاندارد های مدیریت ایمنی غذا همگی قابل استفاده درواحد های مرتبط بازنجیره غذایی هستند . اما باتوجه بدینکه استاندارد های نظیرHACCP و ISO22000 ، پر هزینه میباشند ، نیازبه تجهیزات آزمایشگاهی و اندازه گیری غالبا گران قیمت دارند ، نیازبه افراد آموزش دیده باتحصیلات دانشگاهی درزمینه بهداشت مواد غذایی دارند. اجرای آنها نیازبه زمان طولانی (حداقل 6 ماه) دارد . هزینه های صدور گواهینامه آنها زیاد است و چندان مورد استقبال واحد های کوچک صنفی تهیه و طبخ مواد غذایی قرار نمی گیرند . ازطرفی رعایت الزامات بهداشت و ایمنی مواد غذایی بصورت مدیریت شده و سیستمی یک نیاز اجتناب ناپذیر درزنجیره غذایی میباشد. بنابراین استاندارد SFBB باویژگیهای خودمی توانداین نیاز راتامین نماید.
مزایای سیستم SFBB :
تشخیص ماموریت اصلی سازمان و بکارگیری سیستم در نقاط ضعیف مرتبط با ماموریت اصلی – به طور مثال تمرکز بر آشپزخانه پخت و سرو غذای با کیفیت و مشتری راضی
عدم نیازبه تهیه مستندات
هزینه های کاهش یافته بجهت اجرای همه گیر
تمرکز برمدیریت، پرسنل آشپزخانه و سرو غذا
ارائه آموزش های سریع و کارا به پرسنل جهت انجام وظایف
حصول اطمینان مشتری ازبهداشت غذای مصرفی
کاهش شکایات مشتری و ارتقاء سطح رضایت مشتری
عدم نیازبه مستند سازی
کاهش هزینه اجرایی سیستم نظیر استخدام پرسنل تضمین کیفیت
برنامه ریزی و سازماندهی اززمان دریافت مواد اولیه تاتبدیل بمحصول نهایی
کنترل و رهبری انجام کار پرسنل
استفاده ازتجهیزات بهداشتی و استفاده کارا ازابزارها و امکانات دراختیار
اجرای سیستم بعنوان زیر ساخت مناسب جهت ارتقاء و نیل بسایر سیستم های استاندارد بین المللی
سهل الوصول بودن سیستم درپیاده سازی نسبت استاندارد های مدیریت کیفیت
مزایای استاندارد SFBB دربرابر استانداردهای مشابه :
سهولت پیاده سازی و هزینه کمتر دربرابر استانداردهای مشابه
اخذ گواهینامه جهت ارائه پیاده سازی الزامات مربوطه
انطباق باقوانین ملی
نشان دادن ایمن بودن غذا جهت مشتری
داشتن کارکنان آموزش دیده
حفظ اعتبار کسب و کار
پیشرفت کسب و کار
استاندارد SFBB قابلیت کاربرد بجهت واحد های زیررا دارد:
رستورانها ، رستورانهای هتلها
آشپزخانه های صنعتی ، آشپزخانه سازمانهای دولتی و خصوصی
کترینگها
اغذیه فروشی ها و فست فودها Fast Foods
کافی شاپها
سوپر مارکتها
گواهینامه SFBB
غذای سالم تر کسب وکاربهتر
استاندارد SFBB الزامات جداسازی مواد اولیه ، شستن ، فریزکردن و پختن مواد دراین استاندارد تعریف گردیده است. بجهت رستوران ها و فست فودها مستقل از اندازه و نوع غذای سرو شده آنها کارایی دارد .
کاربرد استاندارد SFBB:
رستورانها و فست فودها جهت ارتقا سطح کیفی وکاهش ضایعات وپسماند وزمان بندی مناسب جهت آماده سازی وطبخ مواد غذایی نیازمندبه کارگیری روشی آزمایش شده و استاندارد هستند استاندارد SFBB بابرنامه ریزی و ارائه دستورالعمل های مناسب درچهار فرآیند اصلی هرآشپزخانه عبارتنداز جداسازی تمیز کردن وشستن سردکردن ونگهداری وپختن دربهره وری تاثیر مستقیم خواهد داشت.
نتیجه استاندارد SFBB:
افزایش سطح آگاهی پرسنل، کاهش هزینه ها، کاهش ضایعات، رضایت مشتری و افزایش سود
( استاندارد SFBB (ایمنی مواد غذایی
SFBBیک استاندارد ساده وفراگیر بجهت ایمنی وسلامت مواد غذایی میباشدکه درسال ۲۰۰۶ توسط آژانس استانداردهای غذایی انگلستان (FOOD STANDARDS AGENCY) طراحی ودر سال ۲۰۱۰ ترجمه و گردآوری شده است.
استاندارد SFBB ویژه فست فودها، رستورانها، رستوران هتلها، کترینگها، کافی شاپها، قنادیها، مراکز تهیه غذا، تولیدکنندگان غذاهای آماده وتوزیع کنندگان مواد غذایی میباشد.
استانداردSFBB دربرابر سایر استانداردهای ایمنی غذا دراکثر مواقع باشرایط و امکانات واحد های کوچک صنفی تولیدو طبخ مواد غذایی تناسب ندارد، تفاوت ها ی بارز وقابل توجهی دارد ، ازجمله:
ساده و رای همه باحداقل آموزشها قابل فهم است
نیازبه پرداخت هزینه های سنگین جهت اجرای شرایط بهداشتی نداردیا بعبارتی دیگر حداقل شرایط رامیپذیرد.
سریع اجرا میشود وبه سرعت قابل استفاده است
مدت زمان مشاوره وآموزش و اجرای آموزش بین ۱ تا حداکثر ۳ ماه است.
نیازبه مستندسازی ، تایپ و تکثیر مدارک وفرمها ندارد.
قابلیت ممیزی و ارزیابی بصورت داخلی توسط مرجع اروپایی –SFBB انگلستان- رادارد
هزینه های مشاوره وصدور گواهینامه آن ، پایین و ناچیز است
استاندارد SFBB قابلیت ثبت بصورت داخلی –Home Certification– دارد
اصول استاندارد SFBB چیست ؟ استاندارد SFBB برپایه اصول بسیار ساده وپایه ای ایمنی وبهداشت مواد غذایی طرح ریزی شده است . اصول استاندارد SFBB عبارتنداز :
جلوگیری ازآلودگی متقاطع Cross Contamination
تمیز و ضدعفونی کردن صحیح Cleaning
سرد کردن صحیح Chilling
پختن وگرم کردن صحیح Cooking
تشریح مراحل اجرایی استقرار